top of page
DSC_6675.jpg

Gamechanging Projects

'If at first the idea isn't absurd, then there is no hope for it' 

~Albert Einstein~ 

Een snel veranderende wereld, verlies van maatschappelijk draagvlak en voortschrijdend inzicht op het gebied van paardenwelijzn. Hoe kan de paardenwereld de chaos omarmen? Pasklare antwoorden heb ik niet. Wel het vermogen om buiten bestaande kaders te denken, te verbinden en aan te jagen. 

18 jaar lang was ik als projectmanager betrokken bij maatschappelijke transities. In mijn projecten combineer ik die ervaring met mijn passie voor paarden. In opdracht of in samenwerking met mensen die met hun ideeën, producten of diensten de paardenwereld een beetje mooier en beter willen maken.

 

Doordat ik zelf actief ben als ruiter en professional sta ik dagelijks in contact met paardenliefhebbers en professionals. Van recreatief tot (sub)top niveau in verschillende disciplines. Daardoor weet ik wat er leeft en kan ik mij goed verplaatsen in verschillende hippische doelgroepen. 

Hoewel mijn insteek soms een tikkeltje idealistisch kan zijn, heb ik ook oog voor de zakelijke en commerciele kant. Werken aan een mooiere en betere paardenwereld gaat niet zonder een gezond verdienmodel. Het één hoeft het ander echter niet uit te sluiten: je kunt je als bedrijf namelijk enorm onderscheiden door een positieve impact te maken op mens, paard en omgeving. Sterker nog: het is voor de toekomst van de hele sector essentieel is dat zij een zichtbare positieve impact maakt. 

Het grote gevaar is dat de paardenwereld zichzelf blijft vastdenken in nog meer regeltjes. Nog meer van hetzelfde. En dat de dogmatische tegenstellingen zullen blijven groeien. Het vraagt creativiteit en innovatie om uit deze impasse te komen. En lef om eens wat nieuws te proberen. Ben jij er klaar voor? Zoek je inspiratie? Een verbinder of een aanjager? Dan ben ik jouw chick on a mission!

Gamechanging Projects

Vanaf 2014 heb ik verschillende projecten gelanceerd. Op eigen initiatief of in samenwerking. Op deze pagina tref je een overzicht. Heb je vragen over een bepaald project? Let me know!

Coming up!

Verwacht in 2024.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en projecten!

Projecten-archief

Hieronder een overzicht van projecten die zijn afgerond of nu op de plank liggen in afwachting van een nieuwe kans.

Blog & Inspiration_edited.jpg

The Conscious Equestrian

Blog & Inspiration

In 2019 startte ik met bloggen onder de naam The Conscious Equestrian. Via deze blog deelde ik mijn visie op de paardenwereld. Een aantal van mijn blogs gingen viraal en van daar uit ontstonden nieuwe initiatieven en samenwerkingsverbanden. Geinspireerd door de veranderende positie van het paard in onze maatschapij en het verlies van draagvlak ontwikkelde ik in 2021 het Hippisch Kompas.  Ook is vanuit deze blog is het platform MyCompass.Horse ontstaan dat ik in 2022 in samenwerking met een softwareontwikkelaar en een investeerder lanceerde. 

logo MCH.png

MyCompass.Horse

Online Community platform 

Een soort 'Linked-In' voor de paardenwereld. Dát was wat ik met MCH voor ogen had toen ik dit platform met de medeoprichters in april 2022 lanceerde. Mijn ambitie was binnen dit platform mijn Hippisch Kompas door te ontwikkelen tot een digitale tool voor paardenliefhebbers en professionals. Met de Holland got Horsemanship contest creerden ik samen met een aantal toffe sponsors i.s.m. EquiDay een mooi on- en offline podium voor ruiters die het verschil willen maken. Onder mijn leiding groeide de community naar zo'n 5000 leden. Eind 2023 stapte ik als medeoprichter uit de BV wegens een 'verschil van inzicht'.

Het Hippisch Kompas (12).png

Het Hippisch Kompas

Een bredere kijk op paardenwelzijn

Een vernieuwend concept om breder te kijken naar paardenwelzijn. Geinspireerd op modellen die in andere sectoren tot nieuwe inzichten hebben geleid, zoals De Donut Economy en Positive Gezondheid. De eerste poging om dit concept door te ontwikkelen tot een digitale tool is mislukt. Maar: het heeft wél heel veel geleerde lessen opgeleverd. Het concept ligt op de plank,. In afwachting van een nieuwe kans. 

Ben jij een pionier met verstand van software en met een groot hart voor de paardenwereld?  Heb je zin in een uitdagend project? Dan kom ik graag met jou in contact!

Holland got Horsemanship

 Impact maken, dat deed de Holland got Horsemanship Contest. De eerste twee editities Freestyle en Golden Oldies waren een groot succes. Bij mijn vertrek uit MyCompass.Horse moest ik helaas mijn geestekindje achterlaten. Maar gelukkig hebben we de beelden nog!

Het Hippisch Kompas (13).png

Mijn Paard, Mijn Belofte

Partnerschap met het paard als immaterieel erfgoed

Het paard een blijvende plek in de maatschappij geven door de historische band te bestempelen als immaterieel erfgoed bij UNESCO. Dat is de doelstelling van dit project. In afstemming met de SRP en de werkgroep Publieke Opinie is er een gedetailleerd projectplan uitgewerkt. De haalbaarheid is getoetst bij UNESCO zelf. Door verschillende factoren is het plan nog niet tot uitvoering gekomen. Een prachtig plan dat wacht op een nieuwe kans. Vindt jij ook dat onze band met het paard deze erkenning verdiendt? Ga dan niet het wiel opnieuw uitvinden! Neem contact op!

12189213_10204963431227465_5413400532882973706_o.jpg

Paard&Lifestyle

Masterclasses en trainingsweekenden

Tussen 2014 en 2016 organiseerde ik samen met Conny Loonstra verschillende Masterclasses en Trainingsweekenden onder de naam Paard&Lifestyle. De Masterclasses die waren gericht op de bewustere dressuurruiter. werden in korte tijd een groot succes. Binnen no-time waren ze uitverkocht. Ook standhouders kwamen graag naar onze Masterclasses. De samenwerking met Conny was intens en hilarisch. Na 2016 gingen we beide onze eigen weg. Toch misten we iets... Dus blazen we medio Maart 2024 onze samenwerking weer nieuw leven in onder de naam Paard&Lifestyle 2.0. 

Het Hippisch Kompas (14).png

Secret Projects

Voor een mooiere en betere paardenwereld

Door de jaren heen heb ik ontzettend veel mensen ontmoet met dezelfde missie: de paardewereld een beetje mooier en beter maken. Tijdens deze ontmoetingen ontstaan vaak goede en vernieuwende ideeen. Sommige zelfs al uitgewerkt in een projectvoorstel. Zoek je inspiratie? Wil jij je ook inzetten voor een betere paardenwereld? Of je als bedrijf verbinden aan een goed initiatief? Ik heb een aantal projecten op de plank liggen die wachten op mensen en middelen. Ik denk graag met je mee en/of verbind je aan mensen die jou verder kunnen helpen. 

Paard&Lifestyle

Aftermovie van de Masterclass 2015.

Falen is het nieuwe succes

En daarom deel ik mijn mislukkingen graag met jou!

Bij innovatieve projecten is de kans op falen altijd groter. Zoals je hebt kunnen lezen zijn niet zijn al mijn projecten succesvol geworden of tot uitvoer gekomen. Dat is niet erg, want aan een succesverhaal gaan áltijd een aantal mislukkingen vooraf. Mislukkingen leveren vaak ontzettend veel nieuwe inzichten op. En die deel ik graag met jou. Zodat jij niet dezelfde fouten hoeft te maken. Door het delen van ervaringen ontstaan juist weer heel veel goede nieuwe ideeen!  

In de media

Gamechanging content en projects in de media. 

"Wat een klasse vrouw, ik zou het zelf niet beter hebben kunnen formuleren, tijd dat we al die neprapporten fileren!"

bottom of page