top of page

Bit&Bridle

Optimaliseer de communicatie met je paard

De aanleuning die je hebt met je paard zegt veel over de wijze waarop je met je paard communiceert. In de aanleuning komt namelijk alles samen; rijtechniek, de manier waarop het paard zijn lijf gebruikt, de anatomie, eventuele blokkades en gevoeligheden in het lijf, de manier waarop het paard gemanaged is qua voeding, hoefverzorging, temperament en gedrag. Problemen in de aanleuning zijn vaak terug te redeneren naar een, of meerdere van deze aspecten.

Xavi & Jasmijn .03.jpg
Bit&Bridle: Welcome

Hoe gaat een consult in zijn werk?

Tijdens het Bit & Bridle Consult kijk ik verder dan alleen naar de pasvorm van het bit én van het hoofdstel. Zo kijk ik bijvoorbeeld naar de anatomie van de mond, nek- en kaakgewricht, of er sprake is van een eventuele blokkade in het lijf, naar het rijtechnische aspect en naar de wensen en doelstellingen van de ruiter. Er zijn tal van bitten en (bitloze) hoofdstellen met allen hun eigen inwerking en ook ieder paard is weer anders. Door het test-rijden met een aantal bitten en/of bitloze hoofdstellen die ik op basis van het vooronderzoek en de intake heb geselecteerd, gaan we op zoek naar de beste optoming voor jou en je paard.

Voor wie is een Bit & Bridle Consult?

  • Voor ruiters die de aanleuning van hun paard willen verbeteren;

  • Bij problemen zoals wonden in de mond, tong over het bit, kantelen van het hoofd, schudden of een onrustige aanleuning;

  • Wanneer je de overgang wilt maken naar het rijden met stang- en trens;

  • Wanneer je paard (tijdelijk) geen bit verdraagt door bijvoorbeeld problemen of trauma in de mond;

  • Wanneer je twijfelt tussen met bit of bitloos rijden;

  • Wanneer je de overstap wilt maken naar bitloos rijden en niet weet welk bitloos systeem het beste voor jou en je paard werkt.


Onafhankelijk advies

Ik ben niet verbonden aan een merk of een fabrikant. Ik heb bitten van verschillende merken op voorraad, onder andere Fager, Sprenger, Trust en Harry Horse. Mocht het bit na de fitting toch onverhoopt problemen geven, kan het binnen 10 dagen nog geruild of geretourneerd worden.


Samenwerking

Als Bit&Bridle consultant werk ik graag samen met andere professionals die zich met het management van het paard bezig houden.


Bitloze hoofdstellen

Bitloze hoofdstellen zijn te onderscheiden in 5 systemen van inwerking; van minder naar meer inwerking. De testhoofdstellen waar ik mee werk zijn van het merk F.R.A. en vallen binnen systeem 2 tot en met systeem 5. Hieronder vallen de volgende type hoofdstellen; hackamore, bosal, sidepull, kingekruisd, kaakgekruisd.

Bit&Bridle: About Me
bottom of page