top of page

Instructie & Training

Only for the happy few...

Xavi%26%20Jasmijn%20_edited.jpg

Even heel eerlijk: zakelijk gezien is instructie geven gewoon armoe. Als je nog een beetje betaalbaar tarief wilt hanteren, blijft er na aftrek van de belasting te weinig over om er een volwaardig inkomen uit te halen.  Voor mij is instructie geven dus mijn 'side-hustle'.

 

Ik neem mijn 'side-hustle' echter wel bloedserieus. Want paarden en ruiters dichter bij elkaar brengen vind ik het mooiste wat er is. Ik werk wel op mijn eigen voorwaarden. Alleen dan blijft het voor mij rendabel, kan ik de kwaliteit leveren die ik voor ogen heb en haal ik er zelf ook voldoening uit. 

Zo maak ik in een proefles graag kennis met jou om te zien of wij een match zijn. Autistisch als ik ben heb ik bij onze eerste ontmoeting in mijn hoofd al een plan uitgestippeld waar ik met jou naar toe wil werken. Mijn werkwijze oplossingsgericht en no-nonsens. Gebaseerd op jarenlang puzzelen met (project)paarden.  Ik haat hokjes, dus ik plak er zelf geen label op. Noem het hollistisch, natural, klassiek, traditioneel, vierdimensional of modern... I don't care.

 

Ik werk met jou en je paard en niet met de klok. Dus een les duurt zolang als nodig is. Tot we de doelstelling van die dag behaald hebben. Ik ga dus ook niet onnodig lang door om de tijd vol te maken. Daarom is mijn planning altijd 'indicatief'.

 

Ik krijg een error van lesklanten die naast mijn lessen wekelijks clinics afstruinen. Niks ten nadele van andere instructeurs en clinicgevers. Maar ik heb geen zin in stoorzenders. Consistentie is nodig om patronen te kunnen doorbreken en nieuwe vaardigheden te leren. Daarom verwacht ik dat je met regelmaat lest. Zo kunnen we een goede basis leggen voor duurzame resultaten. Verwacht van mij geen quick fix

Ben je écht gemotiveerd? Dan maakt het mij niet uit wat voor ruiter je bent. Wedstrijdgericht of recreatief. Je mag ook bij mij aankloppen omdat je het niet meer ziet zitten. Ik geloof in jou en je paard tot jullie elkaar hebben gevonden. Ik hou van openheid en eerlijkheid. Als ik je doelstellingen niet haalbaar vind, dan hoor dat van mij. In dat geval ben ik er ook om met je mee te denken over een oplossing.

 

Het enige wat ik van jou verlang is dat je gecommitteerd bent aan het traject wat we samen aangaan. Dat je tussen de lessen in aan de slag gaat met wat we hebben afgesproken. Want mijn inzet is ook niet klaar als de les afgelopen is. Ik ben voor jou altijd bereikbaar als je ergens tegenaan loopt. Savonds of in het weekend analyseer ik de fimpjes die jij mij doorstuurt van je proef of je training. En als er wat met jouw paard is, dan lig ík daar óók wakker van. 

 

Jij en je paard zijn voor mij meer dan een nummer.  Jij betaalt niet voor dat ene uurtje les. Je betaalt voor mijn betrokkenheid bij jouw hele proces. 

Training

Alleen voor écht betrokken eigenaren en lesklanten

Naast instructie kan ik tijdens de lessen of voor een bepaalde periode de training van je paard overnemen. Bijvoorbeeld tijdens ziekte of zwangerschap. Of om een probleem op te lossen, een nieuwe oefening aan te leren of je paard te klasseren. Ook wat betreft training geen quick fixes. Mijn voorwaarde is dat fysieke oorzaken zijn uitgesloten. 

HVphotography-6765_edited.jpg

Maar heeft ze dan wel de juiste 'papieren'?

Ik heb niet het gebruikelijke 'ORUN' papiertje. Op papiertjes kun je niet rijden en ik heb een klein beetje een autoriteitsprobleem. Ik heb al 10 jaar dezelfde instructie waarvan ik wél wat aanneem. Verder spar ik graag met andere ruiters en professionals die ik hoog heb zitten en heb ik mij heel veel dingen eigen gemaakt door zelfstudie en trial&error. Het is aan jou om te bepalen of je mijn ervaring en deskundigheid voldoende vind.

52580022_2122932974459970_78722081863279

Zadelmak maken

Op mijn 12e beleerde ik mijn eigen pony en vanaf mijn 15e tot mijn 30ste maakte ik geregeld pony's en paarden van eigenaren zadelmak. Ik leidde meerdere paarden op van zademak tot en met ZZ-zwaar dressuur. 

Xavi& Jasmijn .01.jpg

Instructie

Ik volgde in 2019 de trainersopleiding van Rien van der Schaft. Verschillende modules van o.a. Carolien Munsters, Tristan Tucker en Morgan Lashley. Daarnaast ben ik gediplomeerd IPOS instructeur (teugeldrukmeter) en Equine Assisted Coach (Open2Contact)

18766690_1376309795788962_4998728665196950898_o.jpg

Gedrag en Revalidatie

Doordat ik veel 'project' paarden heb gereden heb ik als ruiter een groot probleemoplossend vermogen ontwikkeld. Ik voel snel aan waar het paard blokkeerd en of de oorzaak mentaal of fysiek is. 

7f832a76d1_edited.jpg

Continu ontwikkelen

Ik ben eindeloos nieuwsgierig naar alles wat met paarden te maken heeft. Ik volg (wetenschappelijke) ontwikkelingen op die voet. Maar ik leer elke dag nog het meest van wat de paarden zelf te vertellen hebben. 

HVphotography-6886_edited_edited_edited.

Dressuursport

Hoewel ik tot mijn 25ste actief ben geweest in alle disciplines (springen, eventing, dressuur) is daarna de focus komen te liggen op de dressuur. Ik mag ieder paard direct uitbrengen in het ZZ-licht. 

IMG_7896.jpeg

Coaching en Communicatie

Door de jaren heen heb ik enorm veel (niet)paardgerelateerde cursussen gevolgd op het gebied van coaching, communicatie, mindset en leiderschap. Desondanks heb ik zo mijn eigen coachingsstijl.

You love me or you don't. 

Tarieven:

  • Les: 50,- per uur

  • Training: in overleg

Voorwaarden Instructie:

Ik geef uitsluitend les aan lesklanten die bereid zijn minimaal 1x per twee weken te lessen. Locatie: Manege Noot, Callantsoog.

Voorwaarden Training:

Ik train alleen paarden van lesklanten of van eigenaren die het paard voor langere periode willen laten doortrainen. 

bottom of page