top of page
HVphotography-6765_edited.jpg

"Als je je paard wilt trainen,

Hop dan niet van de ene trainer naar de andere,

Zoek niet naar 'quick fixes' in methodes en allerlei hulpmiddelen.

Leer in plaats daarvan te verlangen naar een diepe connectie."

Jasmijn de Bruijn

Instructie: Quote

Instructie

"Mijn aanpak + jouw inzet = progressie!"

Als jij een instructeur zoekt die je een paar dagen voor de wedstrijd even op kan bellen voor een quick fix of die je elke les vertelt hoe goed je bent, scroll dan maar even door. Dan ben ik niet de instructie die je zoekt. Mijn persoonlijkheid en manier van instructie geven zal niet bij iedereen aansluiten. Ik werk namelijk alleen met lesklanten die écht gemotiveerd zijn hun paard te begrijpen en te doorgronden. Die bereid zijn (beperkende) overtuigingen over zichzelf en hun paard te onderzoeken en bereid zijn daarmee aan de slag te gaan. Ook wanneer dat confronterend is of oncomfortabel wordt, omdat ze beseffen dat daar de groei ligt.

Het maakt mij verder niet uit wat voor ruiter je bent, of je doelstellingen wedstrijdgericht zijn of recreatief. Het maakt mij ook niet uit met wat voor paard je rijdt, met als enige voorwaarde dat hij geschikt is voor de doelstellingen die je er mee voor ogen hebt. Met ieder paard is verbetering mogelijk. Ik geloof dat paarden niet voor niets op je pad komen, en dat van ieder paard een les te leren is. Soms brengt een paard je niet waar je wil, maar brengt hij je wel wat je nodig hebt. 

Het is oké als jij kampt met angst, onzekerheid, frustratie in het proces dat jij met je paard bent aangegaan. Het is ook oké als je in de put zit en er niet meer in gelooft als je bij mij komt lessen. Ik geloof in jou en je paard tot jullie elkaar hebben gevonden en in elkaar geloven. Ik hou daarnaast van openheid en eerlijkheid. Ik ben geen instructeur van pappen en nathouden. Als ik je doelstellingen niet reëel vindt, of de combinatie tussen jou en je paard toch niet klopt, nadat we eerst alles uit de kast hebben gehaald om het wel te laten kloppen, dan hoor je het ook van mij. In dat geval ben ik er ook om met je mee te denken over een oplossing. Het enige wat ik van jou verlang is dat je gecommitteerd bent aan het traject wat we samen aangaan. Dat je tussen de lessen in aan de slag gaat met wat we hebben afgesproken.

Veel ruiters en instructeurs onderscheiden zich met termen als klassiek, modern, academisch, rechtrichten, holistisch, vierdimensionaal of natural. Ik heb niets met deze termen of hokjes. Mijn focus ligt op: 'wat werkt wel?' en mijn kracht ligt in het gegeven dan ik graag verschillende inzichten aan elkaar knoop om tot een aanpak te komen die werkt voor paard en ruiter. Als instructeur put ik veel uit mijn eigen gevoel en ervaring, en tegelijkertijd laat ik mij ook graag inspireren door andere professionals, volg ik continu bijscholing en ben ik zelf als ruiter nog volop actief.  

Ik werk alleen met lesklanten die bereid zijn met een regelmaat van in ieder geval één keer per twee weken te lessen. Omdat regelmaat nodig is om patronen te kunnen doorbreken, nieuwe vaardigheden aan te leren en op de lange termijn duurzame resultaten te halen. Ik werk per les, en niet per uur of per half uur. Een les duurt zolang als nodig is. Tot we de doelstelling van die dag behaald hebben. Ik zwaai niet af, wanneer we net op een moeilijk punt zijn belandt omdat de tijd om is. Daarentegen ga ik ook niet onnodig lang door om de tijd vol te maken. Op die manier houden we het paard ook gemotiveerd in de lessen. 

Spreekt dit jou aan en ben jij op zoek naar instructie? Neem dan contact met mij op voor een vrijblijvende kennismaking en proefles. 

Instructie: About
bottom of page