top of page
HVphotography-6901.jpg

Over Jasmijn

Mijn kijk op de (paarden)wereld is altijd al een beetje 'anders' geweest. Opgroeiend in een gebroken gezin als enig kind was ik veel op mijzelf aangewezen. Ik bracht veel tijd met mijn pony door. Als kind was ik al haast geobsedeerd in het doorgronden van het wezen paard. Ik greep elke gelegenheid aan om met paarden in contact te zijn. We hadden het thuis niet breed, geld voor (privé)les was er niet en thuis wist niemand iets van paarden. Ik heb mij dingen eigen gemaakt door veel naar anderen te kijken, veel vragen te stellen en vooral heel veel te doen. Dat maakte mij handig en al snel reed ik naast mijn eigen paarden ook die van anderen. Maar ook eigengereid, want doordat ik veel dingen op eigen houtje ontdekte, werd ik ook minder beïnvloedbaar voor meningen van anderen. Behalve als die goed onderbouwd op de inhoud waren. Ik greep elke gelegenheid aan om te kunnen rijden en mijzelf als ruiter te kunnen verbeteren. Al op jonge leeftijd waren paarden voor mij voorspelbaarder dan de mensen in mijn omgeving. 

Tot op heden heb ik (nog) niet (al) mijn sportieve ambities kunnen realiseren. Ik voel daar een soort van gezonde frustratie over; ik grijp nog steeds alle kansen aan om mijn rijden naar een hoger niveau te trekken. Maar ik kan het beter accepteren, omdat ik nu zie dat sportief succes relatief is en van veel factoren afhangt die je niet altijd in de hand hebt. Waar ik wel over beschik is een topsportmentaliteit waarmee ik de uitdagingen in mijn leven en met mijn paarden aan ga. Door de jaren heen heb ik meer oog gekregen voor de minder zichtbare successen en overwinningen met de paarden (en in het leven) en misschien daardoor wel des te meer gaan beseffen hoeveel de paarden ons als mens te brengen hebben. Ik leerde van mijn paarden over zaken die ik niet als vanzelfsprekend van huis uit mee kreeg, zoals verantwoordelijkheid, kwetsbaarheid, grenzen, vertrouwen, communicatie, discipline, zorgzaamheid en leiderschap.


Ik heb het aan hen te danken dat ik nu de vrouw, moeder, partner kan zijn die ik wil zijn. En die is niet perfect, ook die spiegel houden de paarden mij nog regelmatig voor. Paarden brengen mij terug bij wie ik ben. Elke dag weer. De paarden hebben mij niet altijd de lessen geleerd die ik wilde, wel die ik nodig had. Ik ben nog steeds eindeloos nieuwsgierig naar alles wat met paarden te maken heeft. Ik stel regelmatig mijn eigen opvattingen en die van anderen ter discussie, om op die manier mijn eigen kennis en inzichten steeds weer aan te scherpen. Het is mijn missie om mens en paard dichter bij elkaar te brengen. 

Jasmijn: Welcome

De hippische carrière

Tot mijn 24ste ben ik actief geweest in meerdere disciplines, daarna kwam de focus op de dressuur te liggen. Ik heb meerdere paarden opgeleid en uitgebracht in de basis- en subtop dressuur. Naast mijn eigen paarden heb ik altijd paarden van anderen gereden en deed ik ervaring op in het zadelmakmaken, revalideren en het corrigeren van paarden die om wat voor reden dan ook vastgelopen waren.

De vorige carrière

Tot 2018 werkte ik naast de paarden als projectmanager/beleidsadviseur voor verschillende adviesbureaus in de zorgsector. Ik hield mij onder andere bezig met de ontwikkeling van innovatieve zorgconcepten, veranderingstrajecten en het professionalisering van eerstelijns beroepsgroepen.

Leiderschap, Communicatie & Coaching

Of je nu met paarden of met mensen werkt, of beide, (persoonlijk)leiderschap en communicatie is key. Door de jaren heen heb ik daarom veel opleidingen en cursussen op dat vlak gevolgd en mij continu ontwikkeld op het gebied van (persoonlijk) leiderschap, communicatie en coaching.

Interesses

Hoewel paarden het grootste gedeelte van mijn harde schijf in beslag nemen, heb ik ook nog wat ruimte voor andere interesses zoals filosofie en spiritualiteit. Ik volg met grote interesse een aantal sprekers, opiniemakers, wetenschappers en schrijvers met een eigen kijk op de wereld en maatschappelijke ontwikkelingen. Om fit te blijven ga ik regelmatig naar de sportschool.

Jasmijn: CV

Diploma's & Certificaten

  • Professioneel Bitfit Consultant (ICPBC) 

  • Jaartraject voor instructeurs o.l.v. Rien van der Schaft

  • Equine Assisted Coach

  • NLP Practitioner

  • Oplossingsgericht werken 

  • Systemisch werken

  • Motiverende gesprekvoering

  • Bachelor Management, Economie & Recht 

  • Levensmiddelen- & Milieutechnologie

  • Integraal kwaliteitsmanagement & Arboveiligheid

Diverse certificaten op het gebied van sales, advies & accountmanagement, verandermanagement, cultuur & organisatie.

Jasmijn: Text
pony%252520foto_edited_edited_edited.jpg

“Our souls already knew each other, don't they?” Whispered the horse. "It's our body's that are new"

Jasmijn de Bruijn

Jasmijn: Quote
bottom of page